Различните култури от векове търсят лекове в природата. Ето осем популярни средства от

...
Различните култури от векове търсят лекове в природата. Ето осем популярни средства от
Коментари Харесай

8 бабини лека срещу грип от целия свят

Различните култури от епохи търсят лекове в природата. Ето осем известни средства от разнообразни краища на света за битка с грипа и настинките.

1. Куркума - Индия
 Куркумата е основна съставна част в аюрведа, система от обичайната хиндуистка медицина, която се употребява от съвсем 3000 години. Коренът се употребява за облекчение на редица болести като простуда, главоболие, бронхит и така нататък
Метод на лекуване: Прахът, получен от корена, се употребява в индийските семейства, които го сваряват на чай и прибавят мляко.

2. Ряпа - Иран
 Репите постоянно се употребяват като съставна част в иранската кухня и хората споделят, че работят като отхрачващо средство при респираторни болести.

Можете да опитате да извършите достоверен ирански сироп за кашлица в издълбана ряпа, цялостна с мед за успокоителен резултат, или можете просто да я смелите.

3. Чесън - Мексико, Испания
 Често мексиканците и испанците пият чай от чесън, когато са заболели.

Въпреки че дъхът ви няма да е най-приятният, си коства да опитате антибактериалните свойства, като добавите лимон и мед.

4. Масло от риган - Гърция
 Маслото от риган се употребява в гръцката национална медицина като лекарство за респираторни инфекции. Първи Хипократ е употребявал продукта за лекуване на заболявания. Маслото е познато като деконгестант и лекарство за възпалено гърло.

Можете да го купите в магазините или сами да си извършите маслото в домашни условия. Макар че не е доста вкусно, има огромен резултат.

5. Джинджифил - Китай
 Джинджифилът е известен като съвсем повсеместен лек. Използван в обичайна китайска медицина повече от 2000 години, джинджифилът може да подтиква кръвообращението и лекото изпотяване, които са от изгода при лекуването на настинка и болно гърло.

Метод на лекуване: Изпробвайте корен на джинджифил за чай, към който може да добавите мед и лимон. 

6. Лук - Япония
 Японците употребяват нарязан лук, с цел да изчистят синусите си при хрема. Химическо съединяване в лука, наречено кверцетин, има антихистаминови (антиалергични) и противовъзпалителни свойства, които се борят с хремата.
Метод на лекуване: Просто нарежете лук и го подушете.

7. Ром - Франция
 Френската напитка грог, която включва ром и кафява захар, ще ви помогне за облекчаването на болката или дискомфорта, породени от грипа. 

Метод на лекуване: Смесете ром, гореща вода, кафява захар и щипка канела.

8. Цвят от бъз - Швейцария
 Швейцарският алхимик и доктор Параселсус открива лечебните преимущества на този цвят още през 15-ти век. Използва се за лекуване на синузит, като оказва помощ да се понижи подуването на мукусните мембрани.
Метод на лекуване: Сироп от бъз, изработен от цвета на растението, лимон и захар, ще ви помогне да се излекувате по-бързо от настинката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР